Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Celine van 't Ende, 3 juli 2024

De top tuintrends van 2024

Het is weer tijd om de tuin in te duiken! In deze blog delen wij de top 5 tuintrends van dit moment, in de hoop jullie te inspireren om met dit mooie weer je eigen oase te creëren. Persoonlijk zijn wij helemaal weg van deze trends!


#1 Duurzame materialen

In 2024 is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Steeds vaker vragen we ons af: is dit product wel duurzaam en milieuvriendelijk? Bij het kopen van duurzame producten dragen we allemaal ons steentje bij aan een betere wereld. Het is een kleine stap voor de consument, maar een grote stap richting een duurzamere toekomst.

Een van de belangrijkste stappen die wij hebben genomen, is het gebruik van 100% teakhout uit beheerde bossen. Dit betekent dat ons hout afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd.

Daarnaast zijn we er trots op dat al ons hout het Legal Wood keurmerk draagt. Dit keurmerk garandeert dat het hout dat wij gebruiken legaal is gekapt en voldoet aan strenge milieunormen.

 

#2 Less is more

Ken je dat gevoel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dat gebeurt vaak wanneer we te veel decoratie in onze ruimtes proberen te proppen. Het is alsof sommige eyecatchers verdwijnen tussen de vele andere decoratiestukken. Soms is het goed om even een stapje terug te zetten en te kijken wat je favoriete items nou écht zijn en deze te laten stralen.

Als je van veel decoratie houdt, probeer dan eens te kiezen voor natuurlijke tinten en materialen. Zo behoud je de rust in de ruimte en blijft het geheel toch stijlvol. Eenvoud kan zoveel krachtiger zijn dan een overdaad aan spullen. Door minder te gebruiken, geef je je favoriete items de kans om echt op te vallen.

Dus, omarm het principe van "less is more" en creëer een harmonieuze en serene omgeving waar jouw persoonlijke stijl echt tot zijn recht komt.

 

#3 Spelen met kleuren 

Kleuren zijn niet meer weg te denken uit de tuin van 2024. Ze spelen een belangrijke rol en bieden eindeloze mogelijkheden om je buitenruimte tot leven te brengen. Het kleurenpalet varieert van zachte pasteltinten tot levendige accenten, en je kunt deze trend op verschillende manieren integreren.

Een van de meest natuurlijke manieren om kleur in je tuin te brengen, is door lente- en zomerbloeiers te planten. Hiermee zorg je ervoor dat je tuin het hele jaar door kleurrijk blijft. 

Niet alleen bloemen en planten kunnen kleur toevoegen aan je tuin; ook je tuinmeubelen en accessoires spelen een belangrijke rol. Ga je voor een frisse groene stoel of een vrolijke blauwe accessoires? Of kies je liever voor neutrale kleuren en voeg je kleur toe met accessoires zoals kussens, potten en decoratieve objecten? Het is helemaal aan jou.

 

#4 Organische vormen

Organische vormen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Deze trend, met zijn speelse lijnen en asymmetrische items, is volgens mij iets waar iedereen van houdt. De unieke vormen en onverwachte details zorgen ervoor dat je gasten zeker twee (of misschien wel drie) keer zullen omkijken.

Of het nu gaat om grote items zoals een stijlvolle hoekbank of kleinere accenten, organische vormen geven je interieur een unieke twist. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige vazen van Jojo Living. Deze stukken voegen net dat beetje extra toe aan je ruimte en maken van je huis een echte blikvanger.

Met organische vormen kun je eindeloos variëren en je creativiteit de vrije loop laten. Of je nu kiest voor subtiele accenten of opvallende stukken, deze trend zorgt ervoor dat je interieur zowel modern als uitnodigend blijft.

 

 

#5 Loungesets: Dé Trend voor Zomerse Avonden

Wie heeft er nu geen tuinset staan? Een normaal meubelstuk dat je in veel tuinen tegenkomt. Dit jaar zie je echter dat de hogere dining tuinsets wat meer naar de zijlijn zijn verschoven, terwijl de loungesets echt de spotlight pakken.

Stel je eens voor: zomeravonden gezellig samen aan tafel op een heerlijk comfortabele hoekbank met kussens waar je bijna in wegzakt. Dat zijn de tuinmeubels waar we nu echt naar uitkijken. Loungesets zijn niet alleen praktisch, maar ook prachtig op zichzelf.

Je kunt ze stylen met wat extra kussens en wat groen, maar eigenlijk hebben ze niet veel nodig om indruk te maken. Met een loungeset creëer je de perfecte setting voor ontspanning en gezelligheid in je tuin. Dus, waar wacht je nog op? Maak je tuin zomerklaar en geniet van lange, lekkere avonden in stijl!

 

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden